donderdag 22 juli 2010

Tote bags


Swapbot weer. Begint een verslaving te worden. Mijn eerste totebag is goed aangekomen en de dame in kwestie ( ze woont in Amerika) was er super blij mee. Dat is dan weer mooi meegenomen. Maar de totebag die ik uit Zuid Afrika zou krijgen is jammergenoeg nog steeds niet aangekomen. En daar baal ik dan best wel een beetje van natuurlijk. Dus toen ik via swapbot een dame vond komende uit Canada maar wonend in Tanzania, heb ik haar gevraagd of zij met mij wilde swappen. Dat wilde ze wel, dus vandaag gaat er weer een tas op de bus nu richting Tanzania( inclusief klompjes). En nu maar hopen dat deze aankomt en dat ik de tas die zij mij zal sturen ook binnen krijg. Tevens via swapbot weer ingeschreven voor een tote bag swap ( ik probeer het gewoon nog een keer) deze dame houdt van cupcakes o.a., dus een leuke cupcake tas gemaakt met een koelkast magneet erbij in het Delfs Blauw :) Nu maar hopen dat beide dames de tasjes leuk vinden, dat is altijd maar weer afwachten.

vrijdag 16 juli 2010

Camera tas







Yessss!!!!! de tas is klaar. Ik wilde al heel lang een nieuwe camera tas. Had hier en daar al om me heen gekeken, maar het was of te duur, of niet mooi of niet te krijgen. Ik had natuurlijk wel een aantal dingen op mijn lijstje staan. Zo moest er natuurlijk een camera in passen, waar heb je anders een camera tas voor, maar ook een agenda, een portemonnee, mijn lenzen, sleutels, mijn telefoon. En met de vakantie in het verschiet volgende week, ik wilde een tas die mee kon in het vliegtuig, zowel camera tas als handbagage tas. Nu zou Dutch Apple voor mij een cameratas maken van een PTT tas, maar dat wilde maar niet lukken, ik heb wel een hele mooie andere tas gekregen zoals je hier beneden in een ander logje kunt zien. Maar goed ik wilde natuurlijk nog steeds een nieuwe cameratas. Nu had ik een tijd geleden al mooie stof gekocht bij Ikea, deze had ik op verschillende blogjes al gezien en die wilde ik natuurlijk ook :) Fiberfill, want de tas moest wel goed beschermend zijn voor de camera's. En een patroon........... tja en dat was het, ik had geen patroon. Dus na veel denken, tekenen en slapeloze nachten ( nou ja niet echt maar goed) ben ik gister gewoon begonnen. En voila!!! hij is klaar!!! En ik ben natuurlijk best wel een beetje trots want ik heb er ook een piping in verwerkt en ook dat had ik nog nooit gedaan. En een tas maken met fiberfill is niet echt prettig werken. Maar het is gelukt :) En hoe vinden jullie 'm, issie leuk?

dinsdag 13 juli 2010

Versatile wrap en oma's vierkantjes


Ik had het patroon van de versatile wrap al een tijdje geleden gezien op internet en vond het zo leuk, dus na lang wikken en wegen ( nou ja ook weer niet zo lang) heb ik het patroon maar besteld. En ook al is het in het engels het is zo makkelijk en echt binnen een uurtje is het geknipt en genaaid ( OK iets langer misschien maar niet veel langer echt niet)
En het leuke is, ook al gebruik je iedere keer hetzelfde patroon, met iedere keer een ander stofje is het weer een heel andere rok. Gewoon errug leuk voor de zomer zeg maar.
Maar natuurlijk ging het niet zo makkelijk als dat het leek. Mijn naaimachine besloot midden in rokje zeg maar, er gewoon mee op te houden. En toen baalde ik stevig want ik wilde natuurlijk het rokje wel zo snel mogelijk aan, laten we eerlijk zijn. Sinds kort hebben we hier in Assen geen naaimachine winkel meer dus dat ging een probleem opleveren, dacht ik. Nu blijkt in Groningen een naaimachine winkel te zijn die heeft mobiele monteurs, ze komen dus met de werkplaats aan huis, is dat even makkelijk. Dus ik gebeld en gister stond een auto voor de deur mijn machientje te maken. Helemaal geweldig want nu kan ik weer gaan freubelen heb nog een heleboel ideetjes natuurlijk. Wil ook nog een give away gaan doen ( of daar nog niet genoeg van zijn momenteel) zowel op deze blog als op mijn andere. Nu ga ik volgende week met dochterlief er even tussen uit voor 10 dagen, Noorwegen heerlijk :) dus ik weet niet of het me voor de vakantie nog gaat lukken maar daarna zeker.
En toen zag ik op verschillende blogs dat ze massaal aan het haken zijn geslagen. Dat heb ik ook gedaan vroegah toen ik nog jong en onbedorven was. En wat vond ik het vreselijk!!! Maar oma's vierkantjes vond ik toch wel heel erg leuk op al die blogs. Dus ik heb gewoon de sprong gewaagd zeg maar, ben naar de winkel gegaan ( de enige in Assen die nog katoen verkoopt) en heb een paar leuke kleurtjes gekocht en een haaknaald natuurlijk. Moeders opgebeld met de vraag "hoe moet het ook alweer?" en youtube erbij gehaald want daar staan super tuts op. En zie daar, ik heb er al een paar af, en wat is het leuk!!!!

woensdag 7 juli 2010

Tote bag




Als je dan een keer de slag te pakken hebt, dan ga je door natuurlijk. Na een tote bag gemaakt te hebben voor een swap, die gelukkig in goede aarde ontvangen is in Engeland. Wilde ik voor mezelf toch ook wel een tasje. Had nog leuke stof liggen van Ikea, nou ja eigenlijk speciaal gekocht voor een tasje hahahah


Wilde in principe het tasje voeren maar deze stof was redelijk dik en aangezien mijn machientje niet echt dikke stoffen kan naaien heb ik het tasje maar niet gevoerd.


Toen kochten we een nieuwe hoes voor het dekbed, ja ook weer bij Ikea. Maar wat bleek, de hoezen pasten niet om de kussens. Tja wat doet je dan? .....................


Dan maak je toch gewoon een groter tasje :)


Een tijdje terug had ik bij Dutch Apple een tas besteld. Nu is de tas iets anders dan in eerste instantie bedoeld was, maar daarom niet minder mooi.
En ik heb me weer opgegeven voor een swap bij de bot, ditmaal een stuffed envelope. Nou stuffed genoeg dacht ik, deze gaat morgen richting Amerika